ANNEMETTES ASTROLOGI

Som det måske bemærkes på horoskoptegningen for i dag, d. 5.1.2022, står alle planeterne udelukkende på den ene side af Måneknudeaksen. Har det mon nogen betydning?

I den vediske (indiske) astrologi kaldes en sådan konstellation for KAL SARPA YOGA. Har denne nogen betydning for os, og hvor længe varer det mon så denne gang?

KalSarpaNow

I den vediske astrologi regner man slet ikke med planeterne Uranus, Neptun og Pluto. Nu er disse tre planeter så tilfældigvis med til at befinde sig på den omtalte ene side af Måneknudeaksen lige nu, så jeg tog dem med. De forandrer ikke hvad jeg nedenunder skriver om KAL SARPA YOGA perioden for nu, og måske gør de tendensen stærkere, hvem ved.

 

Den vediske astrolog Komilla Sutton skriver på sin hjemmeside:  

KAL SARPA and KEMADRUMA YOGA

                                                                                                               

When Rahu Ketu hems in the planets, Kal Sarpa Yoga is created. Transit Kal Sarpa yoga begins on 14 December 2021 and continues intermittently to 24 April 2022.

The intermitted Kal Sarpa followed by Kemadruma brings uncertainty and imbalance. Thus, we need to act responsibly and keep our feet firmly on the ground during this time.

Kal Sarpa Yoga Dates

30 December to 13 January
27 January to 9 February
23 February to 8 March
22 March to 4 April
18 to 24 April

Kemadruma Isolated Moon Dates13 to 26 January9 to 23 February8 to 22 March4 to 18 April

 
https://komilla.com/planetary-news.html  

 

KAL SARPA YOGA perioden varer altså - med afbrydelser - fra den d. 14. december 2021 til d. 24. april 2022. Afbrydelserne kommer af, at Månen ca. hver 14. dag bevæger sig over på den anden banehalvdel, hvor den så går alene i ca. 14 dage, indtil den vender tilbage til de andre planeter igen. I hele denne periode  (dec-apr) kan vi nemt komme til at føle os utilpassede, usikre og/eller ubalancerede.

De perioder hvor Månen går for sig selv kaldes Kema Druma Yoga. Datoerne kan ses  i ovennævnte citat fra Komilla Sutton.

 

Et overblik kan man få på nedenstående graf. Det man her kigger på er rummet mellem de to Måneknuder. Når dette er tomt for planeter har vi KAL SARPA YOGA. Her har jeg med gult markeret de tidspunkter hvor den samle Kal Sarpa Yoga periode starter, og hvor den slutter. Som man kan se, bryder Månen af og til det tomme rum mellem Måneknuderne, og her får vi så en Kema Druma Yoga periode, indtil Månen forlader tomrummet igen.

Så tag en dyb indånding og bid tænderne sammen frem til d. 24. april:-)

 

Graf Copy

 

At alle planeter står på den en side af Måneknudeaksen (eller bare i den ene halvdel af horoskopet), kan i øvrigt give nogle flotte aften- eller morgenhimler, med mange synlige planeter.

Sådan her så det ud ved solnedgang d. 14.12.2021.

 

Capture1536 nat

 

 Tilføjet 22.3.2022

Karen Blixen

 

Komilla Sutton skriver videre i bogen "Vedic Astrology", at hun har bemærket, at at personer født med Kal Sarpa Yoga i deres fødselshoroskop har en tendens til at deres liv bliver opdelt to forskellige dele.

Som et eksempel på dette er jeg netop faldet over Karen Blixens horoskop, og hendes voksen-liv må i den grad siges at være opdelt i to forskellige dele. Først årene 1914-1931 i Afrika, og dernæst årene 1931-1962 i fødehjemmet i Danmark. To af overskrifterne i biografien på Wikipedia hedder ligefrem "Livet i Britisk Østafrika" og "Livet som historiefortæller". https://da.wikipedia.org/wiki/Karen_Blixen

 Karen Blixen