ANNEMETTES ASTROLOGI

Når man kan sige, at Månen sluger Mars d. 8.12.2022 hænger det sammen med, at vi her både får en fuldmåne, en Måne-Mars konjunktion, samt at Måne og Mars har den samme deklinationsgrad. På et tidspunkt - ca. ved 6-tiden om morgenen i DK -  vil fuldmånen derfor helt dække Mars.

Dette kaldes også, at Månen okkulterer Mars. Ordet okkult kommer fra latin og betyder skjult.

Eklipser er også okkultationer, her er det bare enten Månen eller Solen der skjules. Når det er andre objekter end disse der skjules, kaldes det okkultationer.

 

Månen sluger Mars

Fuldmånen vil "sluge" Mars d. 8. december tidligt om morgenen.

Jeg bringer her et udklip fra https://stjernehimlen.info/?page_id=2505. Her kan man læse mere om fænomenet.

 

MåneMars

I et horoskop er Mars er i opposition med Solen, men i konjunktion med Månen.

Her er horoskopet for Fuldmånen d. 8. dec. 2022

FullMoon dec 2022

Om okkultationer har nogen astrologisk betydning vides ikke. Der har været delte meninger om det. Man kan jo selv prøve at lægge mærke til om der skulle være en virkning, både mundant og personligt.

 

OOB 2022

Et overblik over OOB-planeter i året 2022 viser, at det nærmest går helt agurk med OOB-planeter i december 2022. (de kommer udenfor Krebse- og Stenbukke linierne på grafen). OOB2022

 

Man kan tage årskalenderen for OOB-planeter til hjælp:

OOB2022Cal

Her kan man se, at både Mars og Merkur går OOB, før vi går ind i december, og Venus går OOB d. 1. december. Månen svinger frem og tilbage.

Ser vi på dagene 7.-12. december, vil både Måne, Merkur, Venus og Mars være OOB. Heftige dage, må man formode.

Fuldmånehoroskopet d. 8. 12 hører til en af disse dage. 4 OOB-planeter og en okkulteret Mars. Måske man skifter syn på noget Mars-relateret, tænker ud af boxen, så at sige. Det ligger lige for at tænke på krigen i Ukraine, eller sanktionerne mod Rusland. Vi får se, om der dukker nye løsningsforslag op.

 

Andre lunare okkultationer i 2023:

http://www.lunar-occultations.com/iota/planets/planets.htm